Afgelopen weekend ben ik met een groep onbekenden 24 uur de natuur ingegaan zonder mobiel, besef van tijd en programma onbekend. Meditatie, visualisatie, buitenspelen en buiten slapen, zorgen voor ontspanning, verzachting en zelfonderzoek.


Waarom zelfonderzoek zo belangrijk is? De belangrijkste reden is dat je eigen persoonlijkheid bepaalt of je leven lekker loopt of niet. En met je eigen persoonlijkheid bedoel ik je karakter, je gevoelens, je gedachten, je overtuigingen, je ideeën. Dus je hele persoonlijkheid, alles wat je denkt, zegt of doet. Je persoonlijkheid bepaalt alles in je leven. Dus waarom zou je dat niet onderzoeken? Als je het niet onderzoekt, dan loop je rond op deze aarde zonder enige houvast. Je weet dan niet wie je werkelijk bent, wat je beweegt, wat je motiveert en wat je tegenhoudt. Dit soort weekenden dragen hieraan bij en ervaar ik als actieve ontspanning, waarin een moment van stilstand wordt gecreëerd.

Hebben jij of jouw team ook de behoefte aan ontspanning en ruimte voor zelfonderzoek? Op ’t Soete Zod organiseren we weer meerdere activiteiten deze zomer, zoals:

Nieuwsgierig? https://tsoetezod.nl/project/opladen-op-t-soete-zod/ voor meer informatie of stuur Jan Jaap of mij een berichtje.